• Brug tussen ondernemen en regelgeving

Financieel recht

Financieel recht voor bedrijven: de expertise van Koopman Van Steijn Advocaten

Financieel recht is een niet te onderschatten onderdeel van uw bedrijf. Financiële instellingen als intermediairs, assurantietussenpersonen, verzekeraars en hypotheekbanken moeten voldoen aan strenge eisen, opgesteld door toezichthouders als De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In de wet financieel toezicht (Wft) staan onder andere de taken, bevoegdheden en eisen van deze instellingen. Voor alle financiële instellingen is het van groot belang compliant te zijn met de geldende wet- en regelgeving. De pocketeditie Wetgeving toezicht financiële markten beslaat ruim 2300 pagina’s: dat geeft al aan hoe gecompliceerd de regelgeving is. Koopman Van Steijn Advocaten is dé expert in deze discipline en biedt uw bedrijf een gedegen bescherming.

Neem contact op

Waarom financieel recht van belang is

Financieel recht is van belang omdat het toezicht op de financiële markt steeds strenger wordt. Niet alleen vanuit de toezichthouders, zoals AFM en DNB, maar ook vanuit Europese en Nederlandse wetgeving. De Wet op het Consumentenkrediet is (gedeeltelijk) geïntegreerd in de Wet op het financieel toezicht. Koopman Van Steijn Advocaten is gespecialiseerd in alle facetten van het financieel recht.

Waarom Koopman Van Steijn Advocaten voor financieel recht?

Financieel recht vraagt om een vakexpert, Koopman Van Steijn Advocaten heeft jarenlange ervaring in financiële kwesties als advocatenkantoor en ondernemer. Wij weten welke hindernissen een bedrijf tegenkomt. Advocatenkantoor Koopman Van Steijn geeft u juridisch advies over de beste route. Ook wijzen wij u, als juridisch specialist in financiële kwesties, op mogelijke issues. De financiële wereld is en blijft altijd in beweging. Er komen nieuwe wetten bij of regels veranderen. Koopman Van Steijn Advocaten is als financieel rechtelijk expert op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet precies wat er speelt. Wanneer blijkt dat een financieel geschil niet zonder tussenkomst van de rechtbank opgelost kan worden, staan wij u bij als advocaat financieel recht. Omdat procederen een van onze expertises is, kunt u ook daar op ons rekenen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij de juiste partner in ‘s-Hertogenbosch en omgeving zijn om u te ondersteunen in de rechtbank.

Waarom Koopman Van Steijn Advocaten?

  • Expert in financieel recht
  • Proactief: ook andere issues aanpakken
  • Excellent in procederen
  • Landelijke speler: actief in alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland
  • Eerlijke en duidelijke prijsafspraken
  • Uw partner financieel recht in Den Bosch en omgeving

Welke stappen nemen wij?

Als financieel recht jurist en advocaat kunnen wij u adviseren over alle onderwerpen in deze discipline. Koopman Van Steijn Advocaten gaat met u in overleg, als partner, en kijkt op een pragmatische manier naar alle facetten van uw onderneming. Op het gebied van financieel recht, maar ook als het gaat over ondernemingsrecht, arbeidsrecht, strafrecht of andere juridische zaken. Zo weet u zeker dat het goed geregeld is en kunt u zonder zorgen aan de slag. Wilt u direct advies neem dan contact op via Whatsapp of chat.

Casus financieel recht

Graag lichten wij ervaringen op het gebied van financieel recht voor ondernemers toe aan de hand van concrete casus. Zo krijgt u een indruk van onze hands-on insteek waarmee we u als ondernemer verder helpen. Cliënten van Koopman Van Steijn Advocaten zijn financiële instellingen zoals banken, tussenpersonen en verzekeraars. Maar ook veel MKB-bedrijven in diverse branches. Wij kiezen voor een pragmatische aanpak waardoor u zich kunt focussen op uw core business.

Laat een bericht achter